He jugat amb els llops He jugat amb els llops
Gabriel Janer Manila
Premi Joaquim Ruyra 2009
Gènere: Novel·la
Edat: a partir de 14 anys
Col·lecció: Bridge,  1
Pàgines: 168
Mides (cm): 14,0 x 21,0
Enquadernació: Rústica amb solapes
ISBN: 978-84-246-3519-0
Preu: 13,95 
Jo era molt petit, devia tenir sis anys, quan un dia, abans que fos de nit, es presentà un home que jo no havia vist mai. Donà uns diners al meu pare, em va agafar pels braços i em va pujar al cavall. Partírem. El meu pare m'havia venut com es ven una cabra.

He jugat amb els llops és una història duríssima, d'una sensibilitat extrema i bellament escrita amb l'ofici d'un mestre de la literatura infantil i juvenil del nostre país, que captivarà tant els lectors joves com els adults.
Autor: Gabriel Janer Manila (Algaida 1940) és narrador, assagista i pedagog. Des del 1975 ha alternat les novel·les i l'assaig per a adults amb els llibres per a nois i noies, amb els quals ha guanyat nombrosos premis com el Josep M. Folch i Torres (1975), el de la crítica Serra d'Or, el de la Generalitat de Catalunya i el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil (1994). L'any 1979 va publicar un assaig basat en la seva tesi doctoral: La problemàtica educativa dels infants selvàtics: el cas de "Marcos"; 30 anys després ha madurat la història i l'ha convertida en la novel·la He jugat amb els llops, guanyadora del 36è premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil. A la Galera ha publicat: El Rei Gaspar, La serpentina, El corsari de l'illa dels Conills, Arlequí, el titella que tenia els cabells blaus, i Tot quant veus és el mar, entre altres títols.